Home » Senior leden » Verslagen

Clubverslagen

Het 30+1 jubileumjaar

Het jaar 2020 was ons jubileumjaar en we wilden dat graag vieren maar door de Corona beperkingen hadden we de festiviteiten uitgesteld tot 2021.

Op 30 oktober opende de wethouder D. Bouwman met een forse klap van het filmklapbord ons jubileumjaar en daarmee de “opendag”.

Ook waren er andere cadeaus van de gasten zoals een envelop met inhoud van de Gemeente en van de Stichting Welzijn Midden Drenthe.

De club ontving ook een heerlijke taart van de Fam. Zingstra.

De “opendag” werd georganiseerd omdat we meerdere mensen uit de gemeente wilden laten kennismaken met onze filmclub. We hadden diverse activiteiten. De jeugdafdeling was zeer goed vertegenwoordigd en hadden een eigen zaaltje tot hun beschikking. Demonstraties van filmen, beeld montage tot en met drone vliegen waren te zien. De jongeren hadden een “green screen” opgesteld en waren daarmee aan het demonstreren.

In de middag zijn een aantal films vertoond en kregen we bezoek van Josien Feitsma van RTV Drenthe.

Zij vertelde over haar werk en liet daarbij ook diverse filmvoorbeelden zien. Het was een interessante presentatie over het TV-werk in Drenthe.

Het etentje ter afsluiting

Ter afsluiting van het jubileumjaar hebben de clubleden met partners en genodigden, op 5 november, een etentje gehad in het restaurant “de Ruyghe Venne” Te westerbork.

Tijdens dit etentje hebben wij afscheid genomen van Henk Boom. Henk was actief lid  in de club en verzorgde veelal de techniek. Hij heeft ook in het bestuur gefunctioneerd.

Ook hadden wij twee jubilarissen die ook al 25 jaar bij de club zijn. Bianca van Gelderen werd verrast met een mooi bloemstuk en Arjan van Gelderen kreeg een heerlijke fles wijn.

Wim Roerink spande de kroon. Hij was 30 jaar lid en werd tot Erelid benoemd. Hij kreeg een “bedankt” beeldje met inscriptie overhandigd. Wim heeft in zijn lange tijd als clublid bestuurswerk verricht o.a. het penningmeesterschap. Ook heeft hij meegewerkt aan diverse speelfilms waarbij hij zelfs in een film een hoofdrol vertolkte.

Voor de jaarlijkse nieuwjaarsvieringen waren Wim en zijn vrouw Jenneken altijd in de weer om “knieperties” te bakken voor de club. Jenneken was ook altijd aanwezig bij activiteiten en zorgde o.a. voor de “broodnodige” catering. Ook zij is al jaren lid van de club en ontving uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen.