Clubverslagen

Clubverslag 16 mei 2022

Clubverslag 2 mei 2022

Clubverslag 4 april 2022

Op 19-03-2022 is er is een zeer geslaagde dag geweest in Oosterwolde, wat in het teken stond van camera regie, Voor meer info en beelden, klik op de zwarte tekst links van deze tekst.

Clubverslag 21 maart

Clubverslag 21 februari

Beste clubvrienden (verslag van Bianca van Gelderen)

Het was weer gezellig om elkaar te ontmoeten en samen een hele avond bezig te zijn met onze hobby ”Filmen”

Het was alsof er geen maanden tussen gezeten had iedereen ging weer op dezelfde wijze met elkaar in gesprek.

We waren voor 1 keer te gast in de “Karspelhof “in Beilen en daar zijn we zeer gastvrij ontvangen.

Een leuk zaaltje met beamer en scherm en lekkere koffie. Wim en Jenneken trakteerde op lekkere koeken vanwege hun 65 jarige huwelijksdag.

Ze werden nogmaals gefeliciteerd en vertelde dat ze het, door corona, helaas niet hebben kunnen vieren.

Gijs was ook weer even aanwezig en wilde, ook met een traktatie, afscheid nemen van onze club om in Havelte verder te gaan.

Hij is een  paar jaar geleden al verhuisd naar Meppel en werkt daar samen met andere filmers uit Havelte bij de omroep Meppel.

Tijdens de mededelingen is het nieuwe programma besproken en we hebben afgesproken dat we in plaats van 2de Paasdag de maandag ervoor onze clubavond zullen houden.

Ik ga contact opnemen met een gastspreker die, die avond dan zal verzorgen.

Piet en Gijs hebben daarna de avond verzorgd voor ons met een goed verhaal over het werken met een drone.  Piet toonde ook nog een instructiefilm omtrent de gebruiksaanwijzing en er werden mooie beelden getoond die met de drone waren opgenomen.

We kregen goede tips te horen hoe het is om in de praktijk te gaan filmen met een drone en welke problemen en regels je tegen komt.

Ook voor hun is het nog veel experimenteren en steeds nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Bij de volgende keer als we buiten gaan filmen kunnen we ook hier weer gebruik gaan maken van hun kennis.

Piet en Gijs van harte bedankt voor deze gezellige en leerzame avond.

Mededelingen die genoemd zijn waren:

- 7 Maart gaan we weer verder  in onze wel vertrouwde plek in “de Raat”. Start half 8.

Programma : eerst Algemene Leden Vergadering daarna camerakennis opfrissen, dus camera meenemen;

- Stuur allemaal zo snel mogelijk je natuurbeelden (b.v.  3 min) naar Dick zodat er een leuke clubfilm van gemaakt kan worden;

- 19 Maart cursus camera techniek in Oosterwolde . Geef je nu op via NOVA-Noord klik hier;

- 31 maart moeten de films voor het NOVA-Noord filmfestival in geleverd zijn!

- Werken aan de clubfilm (1 min): leden komen met voorstellen tijdens de ALV;

- 21 Mei NOVA-Noord Filmfestival in Westerbork;

- 3 en 4 september NOVA Gala in Zeist klik hier;

- Je kan meedoen met de cursus club-jurylid (informatie bij mij).

Zet de diverse datums vast in je agenda!

Met dit filmpje laten we zien, dat er diverse mogelijkheden zijn om drone beelden te combineren met foto's en andere film camera beelden.

Het 30+1 jubileumjaar

Het jaar 2020 was ons jubileumjaar en we wilden dat graag vieren maar door de Corona beperkingen hadden we de festiviteiten uitgesteld tot 2021.

Op 30 oktober opende de wethouder D. Bouwman met een forse klap van het filmklapbord ons jubileumjaar en daarmee de “opendag”.

Ook waren er andere cadeaus van de gasten zoals een envelop met inhoud van de Gemeente en van de Stichting Welzijn Midden Drenthe.

De club ontving ook een heerlijke taart van de Fam. Zingstra.

De “opendag” werd georganiseerd omdat we meerdere mensen uit de gemeente wilden laten kennismaken met onze filmclub. We hadden diverse activiteiten. De jeugdafdeling was zeer goed vertegenwoordigd en hadden een eigen zaaltje tot hun beschikking. Demonstraties van filmen, beeld montage tot en met drone vliegen waren te zien. De jongeren hadden een “green screen” opgesteld en waren daarmee aan het demonstreren.

In de middag zijn een aantal films vertoond en kregen we bezoek van Josien Feitsma van RTV Drenthe.

Zij vertelde over haar werk en liet daarbij ook diverse filmvoorbeelden zien. Het was een interessante presentatie over het TV-werk in Drenthe.

Het etentje ter afsluiting

Ter afsluiting van het jubileumjaar hebben de clubleden met partners en genodigden, op 5 november, een etentje gehad in het restaurant “de Ruyghe Venne” Te westerbork.

Tijdens dit etentje hebben wij afscheid genomen van Henk Boom. Henk was actief lid  in de club en verzorgde veelal de techniek. Hij heeft ook in het bestuur gefunctioneerd.

Ook hadden wij twee jubilarissen die ook al 25 jaar bij de club zijn. Bianca van Gelderen werd verrast met een mooi bloemstuk en Arjan van Gelderen kreeg een heerlijke fles wijn.

Wim Roerink spande de kroon. Hij was 30 jaar lid en werd tot Erelid benoemd. Hij kreeg een “bedankt” beeldje met inscriptie overhandigd. Wim heeft in zijn lange tijd als clublid bestuurswerk verricht o.a. het penningmeesterschap. Ook heeft hij meegewerkt aan diverse speelfilms waarbij hij zelfs in een film een hoofdrol vertolkte.

Voor de jaarlijkse nieuwjaarsvieringen waren Wim en zijn vrouw Jenneken altijd in de weer om “knieperties” te bakken voor de club. Jenneken was ook altijd aanwezig bij activiteiten en zorgde o.a. voor de “broodnodige” catering. Ook zij is al jaren lid van de club en ontving uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen.