Filmclub BVC

Thema's van een clubavond

Het thema van een clubavond varieert en kan zich richten op één van de volgende onderwerpen:

• we bekijken en bespreken elkaars werk;
  • we geven elkaar advies omtrent het gebruik van de camera's en andere apparatuur;
  • tijdens de 'doe-avonden' wordt geoefend met divers materiaal door middel van korte opdrachten;
  • bij het gebruik van filmbewerkingsprogramma's (Magix, Pinnacle etc) geven we elkaar hulp en advies;
  • we nodigen gastsprekers uit;
  • we gaan samen buiten filmen;
  • we voeren ook externe opdrachten uit voor bijvoorbeeld de gemeente, verenigingen en particulieren.

Voor informatie over de filmclub BVC kunt

u contact opnemen met:

Bianca van Gelderen: tel. 06 21456523

of Dick Uittenbroek: tel. 06 53531730

Voor e-mail contact: klik hier

Filmcafé

NOVA-Noord  vraagt altijd ieder jaar aan een van de clubs om het Filmcafé te organiseren.

Dit jaar organiseerde de Beiler Video Club het jaarlijkse het op een iets andere manier als gebruikelijk. In het kader van “help mee" om de filmclubs bekender te maken, hebben zij ervoor gekozen om met diverse culturele organisaties samen te werken. Minou van de Stichting Podia Midden Drenthe (waaronder ook het filmhuis) was gelijk enthousiast en samen met Bianca van (BVC) zijn ze aan de slag gegaan.

Als locatie werd gekozen voor de mooie Stefanuskerk in Beilen eigenlijk het thuisfront van de Stichting Podia. De adviescommissie bestond dit jaar uit Auke de Witte en Wim Postma.

Zij hadden de taak om de makers van de diverse films wat tips te geven om hun film te verbeteren voordat ze deze in zouden sturen naar de regionale wedstrijd. Voor en na de pauze was er een optreden van Sarah Pelupessy met haar “Spoken word”.

Haar eerste gedicht declameerde zij vergezeld van filmbeelden, een mooie combinatie. Daarna  hoorden we nog een prachtig gedicht waarin de actuele gebeurtenissen in de wereld verwerkt waren. De zaal was muisstil. Zeer indrukwekkend en heel mooi .

Helaas konden we niet alle inzendingen projecteren, van de 21 films zijn 15 producties vertoond,

Aan het eind van het programma werd Willem Boersma, van de gemeente Midden Drenthe, bedankt voor zijn hulp. Verder dank aan alle medewerkers die meegeholpen hebben om hier een fijne avond van te maken.

Schoolfilm 2023

Op IKC G. A. de Ridder in Beilen maken ze jaarlijks een eindfilm met de groepen 8 van de school. Dit jaar is BVC gevraagd om te filmen. Gedurende 6 dagen zijn opnames gemaakt in en rond de school. Het was veel tekst repeteren en zo nu en dan het filmen van bepaalde scènes overdoen. Maar uiteindelijk is het filmen goed gelukt. De beelden moeten nu nog bewerkt worden. Dat zal wel vele weken duren. In juli zal de film getoond worden aan ouders en leerlingen. Een mooie afsluiting van een heerlijke tijd op school.