Filmkamp

Filmkamp is een groot onderdeel van Jong Film Studio, maar wat is filmkamp eigenlijk? Op deze pagina vindt je alles wat je nodig hebt!

Heb je nog vragen? ga naar Contact en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

 

Filmkamp wordt al gedaan sinds 2014, tijdens de start van de filmclub. Filmkamp is een kamp van 5 dagen lang, waar je samen met een groepje het hele kamp bezig gaat met het maken van een zelf bedachte film. Dan heb je een leuk kamp, maar ook een leuke herinnering aan het kamp. Je krijgt workshops, lessen in hoe verschillend camera apparatuur werkt, acteerworkshops en natuurlijk spelen we leuke spelletjes in de avond na een lange dag filmen!

Zo kan filmkamp er bijvoorbeeld uitzien:

  • Dag 1

Aankomst en introducties, groepjes maken en jezelf voorstellen, brainstormen over je film en bijpassende korte opdrachten. In de avond een workshop

  • Dag 2

Beginnen met het schrijven en het filmen van je idee, en in de avond een interactieve workshop.

  • Dag 3

Lekker hard verder werken met je eigen groepje, en anderen eventueel helpen natuurlijk! Ook weer een leuke workshop

  • Dag 4

Beginnen met monteren en in de avond maken wij een grote groepsfilm en houden we en gezellig feestje!

  • Dag 5

De laatste dag voor de puntjes op de i. Aan het einde van het kamp gaan wij alle films bekijken die iedereen heeft gemaakt!

Veelgestelde vragen rondom Filmkamp

Hoe duur is Filmkamp?

Filmkamp is voor leden €80,- en voor niet leden €90,-

Hoe lang is filmkamp?

Vroeger was filmkamp 4 dagen, maar sinds 2022 is het vergroot naar 5 dagen, een dag meer tijd om jouw film nog beter te maken!

Moet ik zelf apparatuur meenemen?

Dat mag, maar is zeker niet verplicht, wij hebben als club materialen die je tijdens filmkamp gewoon mag gebruiken, en we helpen je met leren hoe het werkt.

Hoe oud moet je zijn om mee te doen aan filmkamp?

Wij hanteren een minimun leeftijd van 10 jaar tot 24 jaar. Maar in overleg is alles mogelijk!

Moet ik filmervaring hebben om mee te doen aan filmkamp?

Nee! Absoluut niet, je mag meedoen met filmkamp met of zonder ervaring.


Druk op de knop hiernaast om de welkomstaankondiging te downloaden voor Filmkamp 2023, veel lees plezier!

Welkomstaankondiging

Belangrijk! Lees altijd goed onze algemene voorwaarden voor het filmkamp. Als je nog vragen hebt kan je altijd contact met ons opnemen

Algemene Voorwaarden

Druk op de knop hiernaast om het opgave formulier voor Filmkamp 2023 te downloaden! Vul hem in en mail hem dan naar: bianca@bijvangelderen.nl. Wanneer je dat hebt gedaan ben je aangemeld voor Filmkamp! Wat leuk!

Opgave Formulier 2023

Hoe ging filmkamp 2022? Hieronder lees je het verslag!

Filmkamp Jonge filmstudio Beilen: het was weer een geweldige ervaring.

De achtste keer filmkamp voor jongeren. Een gevarieerde groep van 11 tot en met 21 jaar.

23 jongeren van diverse pluimage: jong om te leren, ouder met ambities en veel talent als schrijver, acteur, regisseur, cameratechnicus. Op verzoek van de deelnemers van vorig jaar nu een kamp van vijf in plaats van vier dagen. Tijdens de herfstvakantie Noord.

Omdat  ‘Jong Film Studio Beilen’ het kamp organiseerde, kwamen veel deelnemers uit de provincies Groningen en Drenthe, maar ook uit Friesland en Noord Holland.

Op maandag 17 oktober half 10 ging de deur van de Manege “het Hoefijzer” weer open en kwamen de jongeren weer enthousiast binnen. Oude bekenden werden weer geknuffeld  en nieuwe jongeren moesten even wennen aan dit enthousiasme, maar volgend jaar doen ze  zelf ook vast mee aan dit ritueel.

Drie groepen maakten ieder een hoofdfilm en werkten ook nog creatief samen aan kleine producties.De vaste weekroutine inmiddels: de eerste dag een verhaal kiezen, scenario en shotlist uitwerken. Toen een leerzame workshop, deze keer over filmtechniek, geluid, animatiefilms.

Op dag twee de eerste opnamen maken, om te kijken of bedoelingen met technische mogelijkheden in overeenstemming te brengen zijn. Ook tijd besteden aan props en de juiste kleding, locatiekeuze en taakverdeling. Dag drie en vier zijn intensieve opnamedagen, op verschillende locaties. Het monteren begon ook op die dag en dat leverde oplossingen voor sfeer, snelheid en duur van de film. De meer ervaren jongeren doen de montage en moeten hun computer vullen met vaak meer dan 200 GB aan materiaal.  De jongere filmers konden meekijken en meebeslissen welke shots verwerkt moesten worden in de film. Op donderdag de bonte avond, waarbij alle camera’s, verlichting, streaming computer, hengel met microfoon werden ingezet en ook de jongsten betrokken bij het opbouwen van een complete filmset.

Het korte filmpje dat werd geschoten was als altijd hilarisch. Veel plezier en intussen heel veel leren.

Deze groep was zeer divers door verschil in leeftijd en filmervaring. De gedeelde interesse in film geeft een sterke binding. Er worden vriendschappen gesloten

Als het resultaat zichtbaar wordt, met mooie belichting, goed spel in passende locaties, dan ervaart ieder dat er veel tot stand is gebracht. Het filmkamp is een geweldige ervaring voor deelnemers en begeleiders.

De films zijn straks te zien op het Regiofestival Noord, op het Nova Jonge Filmers Festival en zeker ook op een klein festival met deelnemers en ouders.

Met dank aan de vele begeleiders, de catering, de ouders.

Evert Hasselaar en Bianca van Gelderen.