Home » Junioren

Jong Film Studio

vanaf 12 jaar of groep 8

Iedere donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur komt onze gezellige groep weer bij elkaar

Ons adres is: Chill-Inn, Kampstraat 4, 9422 KS, Beilen

Ook jij bent daar van harte welkom

Meer info? Neem contact op met:

Bianca van Gelderen tel: 06 21456523

Arjan van Gelderen tel: 06 555655826

of kijk bij contact

Maak jij graag films

Dan ben je bij ons op het goede adres.

Tegenwoordig filmt eigenlijk iedereen wel. Ook jij hebt vast wel een filmpje gemaakt met de telefoon of camera. Veel van deze films komen terecht op Youtube of Tik Tok.

Dat is leuk en dat doen wij ook, gewoon de dingen om je heen vastleggen in beeld en geluid.

Maar droom je nu van het maken van een speelfilm of documentaire of van een opleiding in de filmwereld, dan kan je bij ons veel leren.

Bij Jong Filmstudio Beilen leer je de technieken om goede films te maken.

Samen met andere jongeren ga je, onder professionele begeleiding, aan de slag met de verschillende onderdelen van de film.

Zo ga je bijvoorbeeld:

• films maken met professionele apparatuur;
  • volgen van cursussen en workshops: hoe schrijf je een goed verhaal, scenario en draaiboek;
  • muziek verzorgen bij de film;
  • acteren in de film;
  • monteren en werken met 'special effects';
  • een portfolio maken voor eventueel een opleiding;
  • samen op filmkamp;
  • opdrachten uitvoeren voor diverse instanties;
  • meedoen aan filmwedstrijden zoals het Nova Jongeren Festival;
  • ook veel lol maken met elkaar.

Dus kom eens langs en doe met ons mee

Extra voor deze tijd:  de Jong Film Studio

heeft nu geregeld zoom-avonden, dus ook nu

kan je meedoen met de clubavonden

Uitslag “Wedstrijd in Coronatijd”

Georganiseerd door Nova Jonge Filmers

De prijzen zijn gewonnen door:

• Cheenydine Koning,19 jaar, met de film: "Lockdown"

Korte inhoud: het is een persoonlijke uiting van iemand die voor het eerst op kamers gaat wonen en kort erna vanwege de lockdown veel binnen moet blijven. Wat doe je dan?

De keuze om de film past goed bij het thema van de wedstrijd.

Het complete verhaal wordt in nog geen minuut verteld, inclusief drama, omwentelingen en prachtige acties.

Een knappe film, die bewondering wekt en blijdschap geeft, met een positieve kijk op een moeilijke periode.

• Emma van Uden,15 jaar, met de film "verandering".

Korte inhoud: met veel “geleende beelden” is, op wervelende manier, de evolutie van de aarde en de mens weergegeven. Worden we in onze ontwikkeling bedreigd, door corona? Is het tijd voor nieuwe inzichten? Is het tijd voor verandering?

Het is een documentaire met een positieve inslag: ook deze pandemie komen we te boven. En de gedachte dat deze film is gemaakt in eenzaamheid, zittende achter de computer, dwingt bewondering af.

De keuze van scenes, de montage, inclusief muziekscore, de vaart en het uitdiepen van het thema zijn zeer geslaagd.

De aanmoedigingsprijs ging naar Leon Wollie met de film: "Evert is eenzaam”. Een vrolijke film over een jongen die aan de rand van de samenleving leeft.

Alle deelnemers namens de organisatie hartelijk bedankt voor  deelname. Iedereen kan nu weer beginnen met het bedenken van een nieuwe film voor het NOVA Jonge Filmers Festival dat hopelijk in november kan worden gehouden. Let daarom op de website: www.novajongefilmers.nl. Daar kan je ook steeds leuke tips en nieuwtjes vinden.

Film & Vlog Wedstrijd

Voor het downloaden van het Inschrijfformulier en Reglement zie onder het affiche.

INSCHRIJFFORMULIER Jeugd Aan Zet V 2
Word – 54.9 KB 35 downloads