"Open avond" bij de jongere filmstudio Beilen

Donderdag 29 september was een gedeelte van de jongeren om 15.00 uur al aanwezig in de jeugdsoos Chill in.

Er was een kort overleg en iedereen ging enthousiast aan de slag.

De een zette de stoelen klaar, de ander ging de laptop installeren voor het digibord , er werden koeken en zakjes chips op schalen geplaatst en lekkere hapjes klaargemaakt.

Wat later konden we beginnen met het opbouwen van een filmscéne  en het klaarmaken van een greenscherm voor de demonstratie greenscreen

Een grote schaal broodjes en krentenbollen waren ook al klaar en je denkt dat komt nooit op maar het is verdwenen voor je het weet.

Pepijn heeft een prachtige oude saab , deze werd versierd met ballonnen en zag er feestelijk uit, daarmee haalde hij

de schrijfster van het verhaal, Floor Naber, op en de hoofdrolspeelster Tink ten Have.

Helaas was de moeder van de hoofdrolspeelster, Gy Kovács,  verhinderd.

De rode loper lag klaar en alles was ook versierd met ballonnen. Trots stapte ze uit de auto en werden ze keurig geïnterviewd door Julia Wülfert, een beetje verlegen was Tink wel maar ja het is ook wat als je zo ontvangen wordt en er wel zo’n 40 mensen naar je komen kijken.

Ja want de ruimte in de school (die we mochten gebruiken) zat gezellig vol. We hadden graag nog iets meer nieuwe jongeren gezien maar verder was het prima.

De avond werd geopend door Harold Kamps van de Stichting Welzijn Midden Drenthe  en daarna konden we van start. Bianca heette iedereen van harte welkom en legde het programma even uit. Karin kamp zorgde verder voor de presentatie en de vertoning van de films.

Toen was het tijd voor de première van  de film: “ Spijkerbroek naar vrijheid” een verhaal dat zich gedeeltelijk afspeelt in Bangladesh . Daar in een armoedig naaiatelier probeert een meisje hulp te zoeken in de wereld.

De locatie was niet om de hoek maar werd prima opgelost door het gebruik van een hele oude verlaten fabriek in Smilde. De hele club heeft meegeholpen om deze film te maken. Floor had die prijs gewonnen met haar verhaal tijdens een schrijfwedstrijd. Toen de film vertoond was werden Tink en Floor in de bloemen gezet en Floor vertelde dat ze erg blij was met haar film.De rest van de avond werd gebruikt om meerdere films te draaien die ook door de jongeren gemaakt zijn, en om de demonstraties te geven met de opgebouwde scéne en het greenscreen. Natuurlijk vielen de drankjes en de hapjes ook goed in de smaak.

Om kwart over negen zijn we gaan opruimen en om 10 uur kon je niet meer zien dat we er geweest waren, maar wij wisten wel dat we een geweldig avond hadden beleefd met elkaar.

Iedereen die meegeholpen heeft hartelijk bedankt en tot de volgende keer.

En heb jij na dit verhaal nu ook zin om eens bij ons te komen kijken dan ben je iedere donderdagavond van harte welkom.

Bianca van Gelderen.