"Open avond" bij de jongere filmstudio Beilen

Donderdag 29 september was een gedeelte van de jongeren om 15.00 uur al aanwezig in de jeugdsoos "Chill-in".

Pepijn heeft een prachtige oude saab. Deze werd versierd met ballonnen en zag er feestelijk uit. Daarmee haalde hij de schrijfster van het verhaal "Spijkerbroek naar vrijheid" Floor Naber op, Floor had die prijs gewonnen met haar verhaal tijdens een schrijfwedstrijd. Ook de hoofdrolspeelster Tink ten Have werd opgehaald. De rode loper lag klaar en alles was  versierd met ballonnen. Trots stapte Floor en Tink ze uit de auto en werden ze keurig geïnterviewd door Julia Wülfert.

Een beetje verlegen was Tink wel maar ja het is ook wat als je zo ontvangen wordt en er wel zo’n 40 mensen naar je komen kijken.

De avond werd geopend door Harold Kamps van de Stichting Welzijn Midden Drenthe  en daarna konden we van start.

Het was de première van  de film. Een verhaal dat zich gedeeltelijk afspeelt in Bangladesh. Daar in een armoedig naaiatelier probeert een meisje hulp te zoeken in de wereld.

Toen de film vertoond was werden Tink en Floor in de bloemen gezet en Floor vertelde dat ze erg blij was met de film.

De rest van de avond werd gebruikt om meerdere films te draaien die ook door de jongeren gemaakt zijn. Ook volgde enkele demonstraties met het opbouwen van een "greenscreen".

Iedereen die meegeholpen heeft,  hartelijk bedankt en tot de volgende keer.